Kuvanveisto-kurssi 11.7-15.7.2018

opettajana Maija Helasvuo, kuvanveistäjä, KuM

Sitovat ilmoittautumiset keskiviikkoon 20.6.2018 mennessä osoitteessa: taideinstituutti@katjaantonoff.net tai p. 040 578 4003/ Katja Antonoff

Kurssilla perehdytään mallimuovailuun, muovaillun teoksen (malli tai oma aihe) rakentamiseen, kipsimuotin valmistukseen ja kipsi/betoni valuun. Myös muiden materiaalien työstäminen on kurssilla mahdollista (esim. puu veistämällä tai rakentamalla) ota silloin yhteyttä opettajaan sopiaksenne mm. materiaalihankinnoista. mhelasvuo@gmail.com 040 581 9622/ Maija Helasvuo

Kurssi soveltuu sekä vasta-alkajalle, että pitkään kuvanveistoa harrastaneelle. Kurssiohjelma on suuntaa antava, ja sitä voidaan muokata yksilöllisesti kurssilaisten tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Kurssiohjelma:

Keskiviikko: johdanto kuvanveistoon luento, luonnoksia piirtämällä, rungon rakentaminen

Torstai: rungon rakentaminen, muovailua

Perjantai: muovailu, muotin valmistus

Lauantai: muovailu, muotin valmistus, valu

Sunnuntai: muotin avaaminen ja teoksen viimeistely

Kurssi alkaa keskiviikkona 11.7. klo 13 lounaalla sekä kahvilla Taideinstituutin puutarhassa sekä päättyy sunnuntaina 15.7. noin klo 15 lounaan ja kahvin jälkeen.

Muovailusavea ja erilaisia muovailutikkuja on myynnissä Taideinstituutissa, muut tarvittavat työkalut löytyvät Taideinstituutista ja ovat kurssilaisten käytössä kurssin ajan.

Jos tulet kurssille julkisilla kulkuneuvoilla, ota yhteyttä niin voimme sopia hausta juna tai linja-auto asemalta.

Kurssimaksu 380€ sisältää: opetus, majoitus, täyshoito, rantasauna iltaisin sekä veneretki läheisille Astuvansalmen kalliomaalauksille (säävaraus).

Materiaalimaksu 40€ sisältää: veistosrungon materiaalit, kipsi, kuivabetoni sekä muut kipsimuottiin ja valuun tarvittavat materiaalit.

 

 

Maija Helasvuo Kuvanveistäjä, KuM  (www.maijahelasvuo.com)  on valmistunut Lahden Taideinstituutista 1994. Opiskellut myöhemmin Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa Kuvataiteen maisteriksi sekä suorittanut Hamk:ssa pedagogiset opinnot.

Helasvuo on osallistunut näyttelyihin vuodesta 1990 lähtien sekä Suomessa, että ulkomailla. Hänen teoksiaan on useissa eri kokoelmissa, julkisia töitä on monia . Helasvuo käyttää materiaalinaan eri puulajien lisäksi, keramiikkaa ,lasia ja pronssia . Työstään hänet on palkittu useita kertoja mm: Suomen Taideyhdistyksen  William Thuring-pääpalkinnolla 2011.

Helasvuo on perustaja-jäsen Taiteilija Osuuskunta Toolboxissa, joka on pyörittänyt Galerie /ProjektRaum Toolboxia Berliinissä  (www.galerietoolbox.com) vuodesta 2012 lähtien.