Luovia oivalluksia kirjoittamalla ja filosofoimalla – Pia Houni

Kurssin ajankohta: 29.9. – 1.10.2017.
Opettajana teatteritaiteen tohtori, dosentti, kirjailija Pia Houni

Kurssimaksu: 285 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Sitovat ilmoittautumiset  8.9.2017 mennessä, tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50% kurssimaksusta. (ilmoittaudu tästä) tai puhelimitse 040 578 4003/Katja Antonoff

Kurssimaksu sisältää opetuksen, majoituksen, täysihoidon (aamupala, lounas, kahvi, päivällinen, iltapala), rantasauna iltaisin.

Himalansaareen ei ole julkista liikennettä, jos liikut julkisilla kulkuneuvoilla tulemme hakemaan sinut autolla kurssipaikalle, asemalta tai pysäkiltä.

Kurssin kuvaus

Tällä kurssilla viritetään ajattelua luovan kirjoittamisen ja filosofian avulla. Yhdessä ajatteleminen antaa uusia oivalluksia ja näkökulmia elämään ja tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa omia valintoja sekä purkaa totuttuja kaavoja. Kurssilla tehdään luovia kirjoitusharjoituksia ja luetaan lyhyitä filosofisia tekstejä.

Osallistuminen ei edellytä etukäteistietoja ja sopii hyvin kaikille kirjoittamisesta ja filosofiasta kiinnostuneille. Tärkeintä on utelias mieli ja kiinnostus kohdata toisia ihmisiä. Muista ottaa tietokone ja/tai muistiinpanovälineet mukaan!

Huom! Kurssille ilmoittautuneille lähetetään ennakkomateriaalit. Lisäksi jokainen osallistuja voi valita omista teksteistään noin 5 liuskaa materiaalia, joihin haluaisi palautetta. Jos aiempaa tekstiä ei ole, se ei haittaa. Kaikki tehtävät ohjeistetaan. Etukäteen ei siis tarvitse valmistautua näihin tehtäviin. Kurssilaiset voivat varata Pialta henkilökohtaisia (noin 30min) keskusteluaikoja oman tekstin ja muun kysymyksen äärellä. Alla tiivistetty kuvaus kurssin ohjelmasta.

Perjantai

Kurssi alkaa perjantaina klo 12 saapumisella Taideinstituuttiin sekä lounaalla ja kahvilla.

Tehdään filosofinen tarkkaavaisuusharjoitus luonnossa Simone Weilin hengessä. Keskustellaan ennakkomateriaalina olleesta tekstistä.  Tutkitaan ryhmässä oman kirjoittamisen tavoitteita.

Iltapäivän osuus työskennellään kolmessa osassa: 1) Laitetaan luovuus liikkeelle. Tehdään kirjoittamisharjoituksia, joissa yhdistyy luovuus ja analyyttisyys. 2) Vetäydytään yksin tehtävän harjoituksen äärelle. 3) Jaetaan lukemalla ja kommentoimalla toistemme tekstejä.

klo 17 päivällinen

klo 18 – 20 rantasauna – harjoitellaan saunafilosofiaa!

Lauantai

klo 8 aamupala

klo 9 – 13 Kävelyn filosofiaa ja kirjoittamista. Tehdään kirjoitusharjoituksia turhan pois karsimiseksi (palkitaan paras lause). Harjoitellaan dialogista keskustelua palkitun lauseen pohjalta.

klo 13 lounas ja kahvi

klo 14 – 17 Tehdään aistiharjoituksia ja muutetaan ne filosofiseksi kysymykseksi. Siirretään näitä omaan kirjoittamiseen, tietotekstiin, runoon, proosaan, näytelmään (mitä osallistujilla on työn alla).

klo 17 päivällinen

klo 18– 20 rantasauna

Vapaaehtoinen iltaohjelma Miss Marple harjoitus: kuka ratkaisee arvoituksen?

Sunnuntai

klo 8 aamupala

klo 9 – 11 Käydään läpi viimeiset palautteet tehtävistä.  Laitetaan jokaisen ”työkalupakkiin” oma harjoitus.

klo 13 lounas ja kahvi

klo 14 – 15 kotiin lähtö

 

 

 

Takaisin Kurssit -sivulle >