Luovia oivalluksia kirjoittamalla ja filosofoimalla

Kurssin ajankohta: 13 – 16.7.2017
Opettajana teatteritaiteen tohtori, dosentti, kirjailija Pia Houni

Kurssin hinta: 350 €. Ilmoittaudu 30.6. mennessä sähköpostilla (ilmoittaudu tästä) tai puhelimitse 040 578 4003/Katja Antonoff

Kurssimaksu sisältää opetuksen, majoituksen, täysihoidon (aamupala, lounas, kahvi, päivällinen, iltapala), rantasauna iltaisin sekä veneretki läheisille Astuvansalmen kalliomaalauksille (säävaraus).

Kurssin kuvaus

Tällä kurssilla viritetään ajattelua luovan kirjoittamisen ja filosofian avulla. Yhdessä ajatteleminen antaa uusia oivalluksia ja näkökulmia elämään ja tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa omia valintoja sekä purkaa totuttuja kaavoja. Kurssilla tehdään luovia kirjoitusharjoituksia ja luetaan lyhyitä filosofisia tekstejä.

Osallistuminen ei edellytä etukäteistietoja ja sopii hyvin kaikille kirjoittamisesta ja filosofiasta kiinnostuneille. Tärkeintä on utelias mieli ja kiinnostus kohdata toisia ihmisiä. Muista ottaa tietokone ja/tai muistiinpanovälineet mukaan!

Huom! Kurssille ilmoittautuneille lähetetään ennakkomateriaalit. Lisäksi jokainen osallistuja voi valita omista teksteistään noin 5 liuskaa materiaalia, joihin haluaisi palautetta. Jos aiempaa tekstiä ei ole, se ei haittaa. Kaikki tehtävät ohjeistetaan. Etukäteen ei siis tarvitse valmistautua näihin tehtäviin. Kurssilaiset voivat varata Pialta henkilökohtaisia (noin 30min) keskusteluaikoja oman tekstin ja muun kysymyksen äärellä. Alla tiivistetty kuvaus kurssin ohjelmasta.

Torstai

Klo 13 – 14 saapuminen taideinstituuttiin
klo 14 lounas ja kahvi puutarhassa tai sateen sattuessa sisällä

klo 15 – 17 Kurssi käynnistyy, tutustutaan toisiimme. Leikitään muutama ajatteluleikki. Otetaan esille kynät ja paperit. Kirjoitetaan ensimmäinen harjoitus. Pohditaan miten luova kirjoittaminen ja filosofinen ajattelu ovat kietoutuneet toisiinsa. Yötehtävä.
klo 17 päivällinen
klo 18 – 20 rantasauna

Perjantai

Klo 8 aamupala

klo: 9 – 13 Puretaan yötehtävä. Tehdään filosofinen tarkkaavaisuusharjoitus luonnossa Simone Weilin hengessä. Puretaan tehtäviä. Keskustellaan ennakkomateriaalina olleesta tekstistä.  Tutkitaan ryhmässä oman kirjoittamisen tavoitteita.
klo 13 lounas ja kahvi puutarhassa tai sateen sattuessa sisällä

klo 14 – 17 Tämä iltapäivän osuus työskennellään kolmessa osassa: 1) Laitetaan luovuus liikkeelle. Tehdään kirjoittamisharjoituksia, joissa yhdistyy luovuus ja analyyttisyys. 2) Vetäydytään yksin tehtävän harjoituksen äärelle. 3) Jaetaan lukemalla ja kommentoimalla toistemme tekstejä.
klo 17 päivällinen
klo 18 – 20 rantasauna – harjoitellaan saunafilosofiaa!

Lauantai

klo 8 aamupala

klo 9 – 13 Kävelyn filosofiaa ja kirjoittamista. Tehdään kirjoitusharjoituksia turhan pois karsimiseksi (palkitaan paras lause). Verbiharjoitus – kuinka luoda uusia ja innostavia verbejä omaan tekstiin.
klo 13 lounas ja kahvi
klo 14 – 17 veneretki ja piknik Astuvansalmen kalliomaalauksille (sään salliessa) – tehdään aistiharjoituksia ja muutetaan ne filosofiseksi kysymykseksi.
klo 17 – 19 rantasauna
klo 20 juhlaillallinen – saa esiintyä!

Sunnuntai

klo 8 aamupala

klo 9 – 11 Käydään läpi viimeiset palautteet tehtävistä.  Laitetaan jokaisen ”työkalupakkiin” oma harjoitus.
klo 13 lounas ja kahvi
klo 14 – 15 kotiin lähtö

 

 

Takaisin Kurssit -sivulle >