Luovan kirjoittamisen kurssi 16.-18.6.2018

Opettajana teatteritaiteen tohtori, kirjailija Pia Houni

 

Kurssimaksu 270€ sisältää: opetus, majoitus, täyshoito, rantasauna iltaisin. Sään salliessa teemme veneretken läheisille (n.2km) Astuvansalmen kalliomaalauksille.

Sitovat ilmoittautumiset  20.5.2018 mennessä osoitteessa: taideinstituutti@katjaantonoff.net tai puhelimitse 040 578 4003/Katja Antonoff

Tällä kurssilla viritetään luovaa kirjoittamista lajityypistä riippumatta. Kurssilla tehdään uusia ideoita, näkökulmia ja ilmaisua tukevia harjoituksia, joita voidaan hyödyntää myös jo työn alla olevan oman tekstin työstämisessä. Viikonlopun aikana kirjoitetaan aktiivisesti.

Harjoituksissa hyödynnetään ulkona työskentelemistä, luontoa ja sen tarjoamia aistimuksia, tutkitaan ajatteluun vaikuttavia inspiraatioita, aistien moninaisuutta ja kielellisen ilmaisun leikillisyyttä.

Kurssilaisilla voi olla oma teksti työn alla, jonka lajityyppi voi olla runoutta, proosaa, draamaa tai tietotekstiä. Mukaan voi tulla, vaikka omaa tekstiä ei työn alla olisi. Kurssilla harjoitellaan pienimuotoisesti myös jaetun lukemisen työtapaa osana palautteen antamista kirjoittajille.

Osallistuminen ei edellytä etukäteistietoja ja sopii hyvin kaikille kirjoittamisesta ja kirjoittamisen teoreettisista lähtökohdista kiinnostuneille. Tärkeintä on utelias mieli ja kiinnostus kohdata toisia ihmisiä.

Kurssille ilmoittautuneille lähetetään ennakkomateriaalit. Lisäksi jokainen osallistuja voi valita omista teksteistään noin 5 liuskaa materiaalia, joihin haluaisi palautetta. Jos aiempaa tekstiä ei ole, se ei haittaa. Kaikki tehtävät ohjeistetaan. Etukäteen ei siis tarvitse valmistautua näihin tehtäviin.

 

Kurssi alkaa lauantaina 16.6 klo 12 saapumisella Taideinstituuttiin sekä lounaalla ja kahvilla taideinstituutin puutarhassa.

Lauantai

Tehdään ensimmäiset kirjoitusharjoitukset ”ajatteluleikit”, jotka virittävät keskittymistä kirjoittamisviikonloppuun. Tutkitaan ryhmässä oman kirjoittamisen tavoitteita.

Iltapäivän osuus työskennellään kolmessa osassa: 1) Laitetaan luovuus liikkeelle. Tehdään kirjoittamisharjoituksia, joissa yhdistyy luovuus ja analyyttisyys, 2) Vetäydytään yksin tehtävän harjoituksen äärelle, 3) Jaetun lukemisen palauterinki.

klo 17 päivällinen

klo 18 – 20 rantasauna – harjoitellaan saunafilosofiaa!

Sunnuntai

klo 8 aamupala

klo 9 – 13 kävelyn filosofiaa ja kirjoittamista. Käytetään luontoa ideoiden vauhdittajana. Tehdään kirjoitusharjoituksia turhan pois karsimiseksi (palkitaan paras lause). Jaetun lukemisen palauterinki.

klo 13 lounas ja kahvi

klo 14 – 17 tehdään aistiharjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta. Veneretki läheisille(n.2km) Astuvansalmen kalliomaalauksille kirjoittamaan (säävaraus).

klo 17 – 19 rantasauna

klo 20 juhlaillallinen
Maanantai

klo 8 aamupala

klo 10- 13 Tehdään viimeiset viritysharjoitukset avoimen mielen ylläpitämiseksi.  Laitetaan jokaisen ”työkalupakkiin” oma harjoitus.

Kurssi päättyy maanantaina 18.6. noin klo 15 lounaan ja kahvin jälkeen.

Jos tulet kurssille julkisilla kulkuneuvoilla, ota yhteyttä niin voimme sopia hausta juna tai linja-auto asemalta.

Sitovat ilmoittautumiset sunnuntaihin 20.5.2018 mennessä taideinstituutti@katjaantonoff.net tai p. 040 578 4003/ Katja Antonoff

Lisätietoja: taideinstituutti@katjaantonoff.net tai p. 040 578 4003/ Katja Antonoff

 

 

 

 

 

Takaisin Kurssit -sivulle >